Учените се вълнуват какъв е смисълът на секса още от

...
Учените се вълнуват какъв е смисълът на секса още от
Коментари Харесай

Какъв е смисъла на секса?

Учените се вълнуват какъв е смисълът на секса още от времето на Чарлз Дарвин. Американски експерти откриха, че животните се възпроизвеждат на двойки, а не се клонират, тъй като по този начин по-добре се защищават от паразити, написа Българска телеграфна агенция, базирайки се на  " Дейли телеграф ".

Откритието е в поддръжка на теорията за еволюцията, съгласно която свързването на геномите на две животни основава потомство с нов генетичен код, който е по-резистентен към набези.

Кръстосаното оплождане оказва помощ на живите организми да имат преимущество в непрекъснатата конкуренция с паразитите, които непрекъснато еволюират, с цел да могат да заразяват по-добре.

Биолози разказват това състояние като " да тичаш с Червената кралица " от книгата на Луис Карол " Алиса в огледалния свят ", която споделя: " Трябва да тичаш с всички сили, с цел да можеш да останеш на същото място ".

Въпреки известността на тази доктрина, до момента имаше прекомерно малко доказателства в нейна поддръжка. Учените от университета на Индиана съумяха да ги обезпечат, като с методите на генното инженерство сътвориха два типа червеи.

Едните се възпроизвеждат полово, а другите се клонират. След това ги изложиха на нездравословни бактерии и следиха по какъв начин практикуващите секс оцеляват доста по-добре от асексуалните.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР