Учените създават контактни лещи, които ще позволят на използващите ги,

...
Учените създават контактни лещи, които ще позволят на използващите ги,
Коментари Харесай

Учените разработват меки контактни лещи с възможност за ZOOM

Учените основават контактни лещи, които ще разрешат на употребяващите ги, да усилват мащаба върху обект при намигване и да се виждат предмети на обилни дистанции без да предизвикват щета на окото.

Погледнато от близко

Учени от Калифорнийския университет в Сан Диего, ръководени от Шенгянг Кай, работят интензивно, с цел да подсигуряват, че тази последна актуализация в областта на оптикометричните разработки е допустимо най-ефективна.

Тези учени неотдавна , в списание Advanced Functional Materials, в което се демонстрира по какъв начин тези мащабиращи контактни лещи, дружно с няколко други образни протези и помощни средства, могат да се употребяват интензивно и комфортно от всеки един човек.

Меките контактни лещи с опция за увличение, по които работят сега, са единствено първообраз на тези, който ще бъдат пуснати като търговски артикул.

Направени са от гъвкави полимери, които реагират на електрически сигнал, без да предизвиква увреждане на окото.

Детайлите на високата разграничителна дарба

С намигване или по-специално с две умишлени мигания, електрически сигнал изпраща сигнал към лещите, които ще усилят мащаба на далечен обект.

При наново подаване на сигнал с двойно намигване, лещите ще се свият в първоначаната позиция. Самите контактни лещи ненапълно изкривяват метода, по който светлината навлиза в окото на човек.

Тази технология е основана на проучване на електрическата сила, създадена от незначителни телесни функционалности, по този начин и от изкривяването на светлината, което разрешава на хората да виждат.

Тъй като лещите се деформират , носителят ще приема по друг метод образната информация. Това е трик на мозъка и физическата логичност, което се оказва сложна задача на учените от Калифорнийския университет в Сан Диего да отстранен от комерсиалния артикул.

Борба с трудностите на прототипа

Въпреки че към момента е в стадии на първообраз, има няколко неточности които създателите на оповестеното изследване към момента се пробват да отсранят.

Например, сега се употребяват налични в комерсиалната мрежа елементи, с цел да открият електрическите сигнали, генерирани от придвижването на премигването на човешкото око.

Това кара устройството да наподобява повече на медицински очила, в сравнение с комфортни контактни лещи.

Докато самите лещи остават меки и устойчиви, рамката върху която работят не се огъва и това затруднява работата.

Създателите означават в своя план, че идната им упоритост е да заменят рамката с по-гъвкава или да намерят метод да се откажат напълно от нея.

Лещите в настоящето им положение също не съумяват да се самокоригират, когато погледът на потребителя се измести. В момента носителите могат да поправят ръчно положението на тези лещи.                                                                                         

В бъдещето…

Ако желаят да създадат продукта за комерсиалната мрежа, те знаят, че ще би трябвало да стартират ново планиране. Въпреки това, учените считат, че техните контактни лещи могат да създадат повече, от това да донесат в допълнение улеснение на хората, които се нуждаят от очила.

Дори хора, които не могат да възприемат светлина или които са напълно слепи, стартират рефлексно да движат очите си.

Възможно е ZOOM лещата да си проправи път към комерсиалния пазар в границите на идващите няколко години. Дотогава общността, която носи очила, ще чака актуализации от Кай и неговите връстници със спотаен мирис.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР