Учените са създали устройство, което може да регистрира ефекта от

...
Учените са създали устройство, което може да регистрира ефекта от
Коментари Харесай

Разработен е дихателен тест за мониторинг на метаболизма

Учените са основали устройство, което може да записва резултата от потреблението на храна върху метаболизма отвън лабораторни условия. Това устройство ще бъде потребно за другите групи пациенти, които би трябвало да управляват диетата си заради заболяване, както и за здрави хора, които опитват с разнообразни диети.

Изследователи от Обединеното кралство са въвели тест за оценка на измененията в метаболизма посредством дишането в домашни условия, написа EurekAlert. Тестът Lumen регистрира процентното наличие на въглероден диоксид в издишания въздух. Известно е, че увеличението на издишания въглероден диоксид (CO2) е обвързвано с по-голямото потребление на въглехидратите като гориво за сила. Това се взема поради при изчисляването на коефициента на дихателен продан (RER) в лабораторни условия. Вече е допустимо това да се прави без да се употребява комплицирано съоръжение.

В първата част на опитите 12 здрави доброволци са тествани на гладно и 30 и 60 минути след хранене с високо наличие на въглехидрати. Половин час след храненето пробата Lumen записва доста нарастване на CO2. Във втория стадий участниците са помолени да употребяват Lumen у дома и да редуват обикновено високо- и нисковъглехидратно хранене. Устройството се оказа сензитивно при оценката на неочакваните промени в храненето.

„ Извън лабораторията хората не разполагат с точни принадлежности, с цел да преценяват дали организмът употребява повече въглехидрати или мазнини като гориво в отговор на упражненията и диетата. Сега тази опция към този момент съществува “, съобщи съавторът на теста Lumen Джъстин Робъртс.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР