Учените са открили какви бижута са използвали нашите предци, за

...
Учените са открили какви бижута са използвали нашите предци, за
Коментари Харесай

Учени разкриха как са си слагали лайкове в древността

Учените са разкрили какви бижута са употребявали нашите предшественици, с цел да показват благосклонност един към различен през каменната епоха. Оказва се, че те са си служили с мъниста, направени от яйчена черупка.

В древността тяхното предопределение би могло да се съпостави с гривните за другарство или харесванията в обществените мрежи в наши дни.

Археолозите са проучили фрагменти от мъниста, открити на територията на Лесото, Южна Африка, и са разкрили, че те са направени от черупката на щраусови яйца. Това изобретение изненада откривателите, защото тези птици не живеят в тези региони.

Освен това учените са разкрили няколко мъниста, направени от необработена яйчена черупка. Бижутата са направени в региона, където са открити.

„ Мънистата от черупки от щраусови яйца и бижутата, направени от тях в каменната епоха, всъщност са имали предопределение като това на Фейсбук или Twitter “, споделя археологът Брайън Стюарт от Университета на Мичиган, началник на изследователския екип.

Той видя, че бижутата в древността служели за замяна сред сътрудници. Известно е, че хората са разменяли сходни мъниста в интервала на климатичните шокове, преди към 59-29 хиляди години.

В резултат на проучването стана известно, че към 80% от откритите мъниста са пристигнали в Лесото от други райони, ситуирани на разстояние от 325 до един най-малко хиляда километра.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР