Учените са открили, че жените, които предпочитат готови храни вместо

...
Учените са открили, че жените, които предпочитат готови храни вместо
Коментари Харесай

Кои домакини имат по-голям риск да развият рак?

Учените са разкрили, че дамите, които избират подготвени храни вместо здравословни домашни гозби, са три пъти по-склонни да развият рак на гърдата. Според откривателите повода за увеличението на риска от болестта може да бъде артикули, които предизвикват инфектиране в организма, написа Zdrave.to.

Това се споделя в отчет, показан по време на среща на Американското сдружение по клинична онкология. Авторите на проучването оповестяват, че дами, които употребяват избрани артикули имат с 39 % по-голям риск да развият рак на гърдата, в сравнение с останалите. За такива хора също има 2,72 пъти по-голяма възможност да се разболеят от по-тежка и нападателна форма на рак.

В листата с евентуално рискови артикули учените включват готови сосове, които се употребяват за производството на пасти и къри, самун, сладкиши и сладки. Предполага се, че те усилват риска от рак, като повреждат ДНК клетките.

Независимо от това, специалистите означават, че са необходими повече проучвания, преди да дадат рекомендации на дамите да не употребяват тези артикули. Според учените главното нещо е да не се прекалява: яденето на модифицирано месо, бърза храна и сладкиши един път или два пъти седмично няма да навреди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР