Учените прогнозират, че с развитието на изкуствения интелект представителите на

...
Учените прогнозират, че с развитието на изкуствения интелект представителите на
Коментари Харесай

Ето коя е най-уязвимата професия, която ИИ ще унищожи напълно

Учените предвиждат, че с развиването на изкуствения разсъдък представителите на някои специалности ще изгубят работата си. По-специално, професор Майкъл Уулридж от Оксфордския университет назова специалността,която AI ще унищожи изцяло.

Според него, всеки човек, който употребява физическа мощ в работата си, в близко бъдеще няма да бъде сменен от изкуствения разсъдък. Въпреки това, офис чиновниците, по-специално чиновниците в кол-центровете, са изложени на риск.

Разбира се, изкуственият разсъдък към момента няма да може да размени водопроводчиците или майсторите на жилища, само че в случай че ИИ към този момент дава отговор на въпросите на потребителите, тогава той елементарно ще може да размени служащите в кол-центровете. Уулридж твърди, че това е „ разрушителна мощ “. Затова той предлага на такива експерти да си търсят „ проект Б “.

„ В кол-центровете във Англия работят стотици хиляди хора. Ако работата ви е да разбирате какво ви се споделя, само че следвате най-вече избран сюжет, тогава позицията ви е много уязвима “ — споделя професорът.

Между другото, към този момент 14% от интервюираните са споделили, че са изгубили работата си поради изкуствения разсъдък.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР