Учените предупреждават за слънчевото затъмнение през следващия месец.Запалените астрономи и

...
Учените предупреждават за слънчевото затъмнение през следващия месец.Запалените астрономи и
Коментари Харесай

Катастрофи с жертви: Учените предупредиха за слънчевото затъмнение

Учените предизвестяват за слънчевото затъмнение през идващия месец.

Запалените астрономи и тези, които просто обичат огромните събития в небето, чакат с неспокойствие спектакъла през април, когато Луната краткотрайно ще блокира слънчевата светлина.

Пълно слънчево затъмнение ще премине през Северна Америка, а за Европа то няма да е цялостно.

На 8 април американците евентуално ще пътуват до един от 14-те щата, в които ще видят събитието в цялостната му хубост, в това число Тексас, Ню Йорк, Охайо и Оклахома.

В взаимозависимост от метеорологичните условия Мексико също ще преживее общественото затъмнение в към 11:07 ч. локално време.

А откакто навлезе в Канада, то ще приключи в Северна Америка на брега на Нюфаундленд в 17:16 ч. по Гринуич.

Но защото хората се вълнуват от невероятния естествен театър и пътуват, с цел да могат да го преживеят, има някои опасения за сигурността на хората. Български учени също се се насочат към Съединени американски щати, с цел да следят събитието.

Местните учените се притесняват, че по време на затъмнението ще се усили броят на злополуките с съдбовен край.

Изследователи от Университета в Торонто прегледаха данните от Националната система за разбор на смъртните случаи на Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата за данните от слънчевото затъмнение през 2017 година и откриха, че три дни преди и след огромното събитие в Съединени американски щати е имало над 1000 спомагателни смъртни случая на пътя.

Изследователите откриват, че към затъмнението към 10,3 души са взели участие във съдбовни автомобилни произшествия на час, в съпоставяне със 7,9 души на час в други сравнителни прозорци - като затъмнението се свързва с 31% нарастване на съдбовните автомобилни произшествия.

" Това значи приблизително по 1 спомагателен участник в злополука на всеки 25 минути и 1 спомагателен смъртен случай на всеки 95 минути ", пишат откривателите.

Твърди се, че тази причина за увеличението на броя на шофиращите се дължи на това, че доста повече хора са тръгнали по пътищата, с цел да пътуват до места, където ще могат да видят затъмнението.

Предполага се, че по време на идното затъмнение през април над 3,7 млн. души ще пътуват до един от тези основни 14 щата, с цел да видят чудото.

Вероятно в Тексас ще дойдат най-вече пасажери, като се допуска, че те ще бъдат сред 270 000 и един милион, защото страната е с чудесно местонахождение за наблюдаване на слънчевото затъмнение.

В отчета се показва, че общото нарастване на риска от пътнотранспортни катастрофи е сравнимо с това, което се случва по време на огромни празници в Съединени американски щати, като Деня на благодарността и огромния уикенд на 4 юли.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР