Учените предполагат, че това животно е от вида Orabates pabsti,

...
Учените предполагат, че това животно е от вида Orabates pabsti,
Коментари Харесай

Изумително! Възкръсна Същество На 290 Милиона Години! Ето Видео!

Учените допускат, че това животно е от типа " Orabates pabsti ", обитавал Земята преди динозаврите. Предшественикът на бозайниците, птиците и влечугите е бил с дължина 1 метър и тегло към 4 кг. Професор доктор Джон Някатура взема решение да го " възкреси " благодарение на най-модерните технологии.

" Използвали сме проучвания по какъв начин се движат актуалните влечуги като саламандри и други рептили. Съчетахме ги с компютърните симулации, направени въз основа на вкаменените стъпки, открити до праисторическото животно. После създадохме с тримерен принтер скелетната му система и го накарахме да се движи ", изясни доктор Някатура.

Така животно отпреди 290 милиона години стартира нов живот в лабораторията. Скелетът на робота е отпечатан с тримерен принтер, а компютърният му мозък извършва командите за придвижването. Те са копирани от откритите следи, а изчисленията на учените са напълно точни, тъй като Оробот се движи решително и устойчиво.

Можем да го използваме, с цел да разберем по какъв начин са движили и други праисторически животни или динозаври. Разбира се, би трябвало да са в смален размер, не бихме желали да работим по Тиранозавър Рекс, който е бил висок 6-7 метра ", добави доктор Някатура.

Досега палеонтолозите считаха, че първите влечуги са се плъзгали по земната повърхнина. Проектът на проф. Някатура обаче потвърждава, че са имали по-усъвършенстван метод за напредване, а това им е разрешавало да покоряват по-големи територии сред водата и сушата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР