Учените от Световната здравна организация, изпратени на мисия в Китай,

...
Учените от Световната здравна организация, изпратени на мисия в Китай,
Коментари Харесай

13 щама на COVID-19 е имало в Ухан в края на 2019 година

Учените от Световната здравна организация, изпратени на задача в Китай, с цел да изследват произхода на COVID-19, са разкрили признаци, че заболяването е върлувала в Ухан и преди декември 2019 година, а още тогава е имало най-малко 13 нейни варианта.

Освен това специалистите незабавно желаят достъп до стотици хиляди проби от града, които досега управляващите не са разрешили да изследват, съобщи CNN.

Ръководителят на задачата на СЗО Питър Бен Ембарек изясни, че задачата е разкрила доказателства за по-широко разпространяване на епидемията от COVID-19, в дните преди декември 2019 година. „ Вирусът е циркулирал необятно в Ухан през декември, което е ново изобретение “, сподели той и калкулира, че е допустимо тогава към този момент да са били наранени към 1000 души.

На СЗО са били показани 174 случая на ковид от града и неговите покрайнини от края на 2019-а, като 100 са доказани от лабораторни проби, а останалите 74 – посредством клинична диагноза на пациента.

Екипът, формиран от 17 задгранични и 17 китайски експерти, е имал опция да беседва и със считания за нулев пациент в Китай – офис чиновник на към 40 години, инфектиран на 8 декември 2019 година.

13-те варианта слагат по-големи въпроси

Промените в генома на вируса са нещо обикновено, което настава с течение на времето в процеса на обикаляне на заболяването. Ембарек отхвърли да направи извод какво биха могли да значат откритите 13 варианта от декември 2019 година в Ухан.

Откриването на толкоз разновидности допуска, че COVID-19 се е разпространявал от доста по-рано.

Китайски учени са дали на задачата на СЗО 92 обвинени случая на ковид от октомври и ноември 2019 година. Лицата са били помолени да бъдат тествани за антитела през януари тази година, като 67 от тях са се съгласили и всички са дали негативни проби. Според Ембарек обаче са нужни спомагателни изследвания, защото не е напълно ясно дали антителата остават трайно при към този момент преболедували пациенти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР