Учените от САЩ установиха, че когато мъжете мислят за приятелство

...
Учените от САЩ установиха, че когато мъжете мислят за приятелство
Коментари Харесай

Къде те гледа, ако иска секс?

Учените от Съединени американски щати откриха, че когато мъжете мислят за другарство или секс, те оглеждат гърдите и бедрата на партньорката. В аналогична обстановка дамите концентрират погледа си върху главата.

Учените направиха опит, при който давали на 150 млади хетеросексуални мъже и дами да гледат фотоси на евентуални другари или на сантиментални сътрудници - две тестета от по 10 фотоси (едно за другарство и едно за интимност).

При това учените следяли придвижването на очите на доброволците, а и задавали въпроси по отношение на допустима дружба или любовна връзка с индивида от фотографията.

Оказва се, че хората обръщат внимание на разнообразни индикатори - от фигурата и размера на тялото до руменината по бузите.

Установена бе и причинност: разсъждавайки за вероятни любовни връзки с лицето от фотографията, представителите и на двата пола разглеждали горната част на тялото, и по-конкретно гърдите. Ако пък е ставало дума за другарски отношение, доброволците гледали краката на дамите, а дамите оглеждат лицата.

Все отново мъжете по-често гледали гърдите, както и бедрата на дамите от фотосите. При това тези две зони ги интересували без значение от характера на хипотетичните връзки.

Жените пък повече гледали главата и гръдния панер. Свободните дами по-дълго гледали фотографията на хипотетичния сътрудник, в сравнение с дамите, които си имали " половинка ".

Жените, които изучавали повече главата, по-често се интересували от чисто другарски връзки. Най-малко дамите се интересували от краката на мощния пол. При това дамите изучавали основно лявата половина на лицето и се взират повече в лявото, в сравнение с в дясното око. Като цяло те оглеждали лицето доста по-дълго спрямо мъжете, оповестява Бгнес.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР