Учените от руския научнотехнологичен университет Сириус“ са пристъпили към разработването

...
Учените от руския научнотехнологичен университет Сириус“ са пристъпили към разработването
Коментари Харесай

Вируси ще борят ракови клетки

Учените от съветския научнотехнологичен университет „ Сириус “ са пристъпили към създаването на вируси, които ще се борят с клетките на глиобластом и меланома, оповестява ТАСС, като цитира ръководителя на секция „ Генна терапия “ в университета Александър Карабелски.

Учените разчитат да получат вируси, които да се развъждат в раковите кафези, като. При това вирусът ще създава огромно количество ракови и вирусни антигени. В резултат ще умират и прилежащите ракови кафези, и отдалечени ракови огнища.
 Революционен пробив в лекуването на рак: нов способ унищожава туморите от вътрешната страна Революционен пробив в лекуването на рак: нов способ унищожава туморите от вътрешната страна
Учени създадоха революционен способ за лекуване на рак, който унищожава туморите от вътрешната страна, заяви английският „ Метро “, цитир...

„ Имаме няколко предпочитани цели за вирутерапия. На първо място това е глиобластом, рак на главата и шията, и меланома. Според всеки вид рак работим с няколко клетъчни модела, върху които тестваме онколитични вируси, както и имуностимулиращи молекули, с които тези вируси са усилени в допълнение. Планираме да използваме най-релевантните клетъчни модели идната година в пилотни предклинични проучвания “, добавя ученият.

В околните четири-пет години откривателите разчитат да стартират и клинични тествания.

Според Александър Малоголовкин, водещ откривател в региона на генната терапия, вирусът на везикуларен стоматит, който не е рисков за хората, се употребява като платформа за развиване на онколитични вируси.

„ Стараем се оптимално да обезопасим тази платформа за пациенти и да тестваме най-ефективните комбинации от вируси и имунотерапия. Може да се получи онколитичен вирус с променени свойства под избран вид израстък “, отбелязва ученият. Той прибавя, че изследователската група ще работи и на вируси под съответни случаи на онкозаболявания.
 Нови медицински познания дават вяра за ефикасно лекуване на рак Нови медицински познания дават вяра за ефикасно лекуване на рак
Учени от Калифорнийския университет в Сан Франциско (САЩ) са открили, че раковите кафези стават резистентни против медикаменти заради а...

Научнотехнологичният университет „ Сириус “ е основан през 2019 година по предписание на съветския президент Владимир Путин като значима част от непрекъсната система за поддръжка и развиване на гениите. Студентите са въвлечени в проривни научноизследователски планове и решение на задания, сложени от съветската промишленост.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР