Учените от мисията Касини съобщават, че на спътника на Сатурн

...
Учените от мисията Касини съобщават, че на спътника на Сатурн
Коментари Харесай

НАСА: На спътника на Сатурн Енцелад има условия за живот

Учените от задачата " Касини " оповестяват, че на спътника на Сатурн Енцелад съществува форма на химическа сила, която би могла да поддържа живот, а от Хъбъл рапортуват за спомагателни доказателства за гейзери, изригващи на спътника на Юпитер Европа, оповестява КРОСС.

Това оповестиха от НАСА на специфична конференция в четвъртък вечерта.

" Това е най-близкото, до което сме се доближавали, с цел да идентифицираме място с нужните съставки за обитаема среда ", съобщи Томас Цурбухен от централата на НАСА във Вашингтон.

" Тези резултати демонстрират взаимосвързания темперамент на научните задачи на НАСА, които са все по-близо до отговора дали в действителност сме сами или не сме ", добави Цурбухен.

Изследователите от задачата " Касини " обявиха, че водородният газ, който може евентуално да обезпечи източник на химическа сила за живот, се излива в подземния океан на Енцелад от хидротермална активност на морското дъно.

" Потвърждението, че съществува химическата сила, нужна за живота, вътре в океана на тази дребна луна на Сатурн, е значим крайъгълен камък в търсенето на обитаеми светове оттатък Земята ", съобщи Линда Спилкер, академик от плана " Касини " към Лабораторията за реактивни мотори на НАСА.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР