Учените от Института за ядрена физика към сибирския отдел на

...
Учените от Института за ядрена физика към сибирския отдел на
Коментари Харесай

В Сибир започват експерименти, които дават възможност за създаване на плазмен двигател


Учените от Института за нуклеарна физика към сибирския отдел на Руската академия на науките стартират през януари нова серия от опити за нова апаратура за ограничение на термоядрената плазма до параметри, подобаващи за основаване на ракетен мотор, оповестява РИА Новости, базирайки се на заместник-директора на организацията Александър Иванов.

Първите опити към този момент са удостоверили такава опция, отбелязва той.

Институтът в края на 2018 година е пуснал неповторимата научна апаратура СМОЛА (Спирален Магнитен Отворен Капан (Спиральная Магнитная Открытая ЛовушкА ), доближаващ Русия до основаването на термоядрен реактор. Това е плазмен капан, който ще даде опция за инспекция на кардинално нова идея за възстановяване при ограничаването на термоядрената плазма в линейните магнитни системи. Инсталацията е насочена към решение на няколко задания, включително и за основаване на първообраз на мотор за галактически пътувания.

Холдингът „ Енергомаш “ през октомври заяви, че възнамерява да сътвори макет безелектроден плазмен ракетен мотор (БПРД) с огромна мощ и кабина за тестване, като такива мотори биха се държали добре в космоса.

„ Първите резултати демонстрираха, че резултатът съществува. И галактическият мотор работи, и средството за ограничение на загубата на плазма също. Сега е конфигурирано общоприетоо съоръжение. Подготвяме се за началото на опитите през януари 2019 година, когато би трябвало в цялостен размер да бъдат демонстрирани опциите “, споделя Иванов.

Инсталацията, съгласно него е демонстрационна технология. Учените са съумели да доближат в нея температура на плазмата от 100 хиляди градуса и да реализират задоволително огромна компактност, т.е. да получат параметри, подобаващи за основаване на ракетен мотор.
Предлаганият принцип на работа на мотора е основан на нов способ на ускоряване на потока на плазма, който е обвързван със специфична настройка на магнитното поле, където плазмата е сложена в обстановка на въртене. Освен това, според от насоката на въртене плазмата или се забавя, или се форсира, което основава реактивна двигателна сила, изяснява изданието.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР