Учените настояват медицинската общност да забрави за политическите предпочитания и

...
Учените настояват медицинската общност да забрави за политическите предпочитания и
Коментари Харесай

Учени-неродените бебета чувстват болка по време на аборт

Учените упорстват здравната общественост да не помни за политическите желания и да признае възходящите доказателства, че неродените бебета могат да почувстват болежка още в 12-та седмица на бременността. В публикация в Journal of Medical Ethics Стюарт Дербишир, професор в Националния университет в Сингапур написа, че тези данни заслужават внимание.

Дербишир и неговият съавтор Джон Бокман настояват, че мозъкът и нервната система на плода са задоволително развити, с цел да изпитат болежка до 24-та седмица. В множеството страни абортът е позволен единствено преди този момент време.

Учените цитират нови изследвания, показващи, че бебетата могат да изпитат „ известна аналогия на болежка “ още на 12-та седмица.

И в случай че неродените деца могат да почувстват болежка, то сигурно страдат при аборт.Смята се, че мозъчната кора е виновна за сензорната информация, не е задоволително развита до 24-тата седмица за предаване на сигнали за болежка. Въпреки това в този момент учените споделят, че това е неточност.

По-специално, едно изследване открива способността да усеща болежка при възрастни с увреждане на мозъчната кора.

Лекарите споделят, че с цел да се отхвърли способността на плода да се усеща болежка – е „ флирт с морална безнаказаност, който ние просто не можем да си позволим “ Те обаче не се застъпват за възбрана на абортите, а оферират единствено фетална аналгезия преди интервенцията.

Инфо: ЗаЖената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР