Учените казват, че са разрешили 80-годишна медицинска мистерия. Те показват

...
Учените казват, че са разрешили 80-годишна медицинска мистерия. Те показват
Коментари Харесай

Учените, които разгадаха 80-годишна медицинска мистерия

Учените споделят, че са разрешили 80-годишна здравна тайнственост. Те демонстрират по какъв начин характерна форма на бъбречно увреждане при деца (което може да бъде съдбовно при бебета) не постоянно се предизвиква от генна разновидност, а от време на време касае формата на гена. Известно като хиперкалциемия тип 1 в детска възраст, положението предизвиква струпване на калций в кръвта, което води до проблеми, като увреждане на бъбреците и камъни в бъбреците.
 Еволюцията при хората, ДНК и новите гени, които са открити
Еволюцията при хората не е завършила

Интересно ново проучване по тематиката

Познаването на заболяването за първи път се появява при започване на XX век, когато се открива, че витамин D от слънчевата светлина оказва помощ за попречване на рахит. В устрема си да изкоренят това положение на костите, някои храни биват обогатени с витамин D, само че това умишлено води до вълна от смъртни случаи на бебета през 30-те и 40-те години на предишния век.

" Много млечни артикули са били обогатени с витамин D, само че това е довело до редица смъртни случаи на бебета и в последна сметка е било неразрешено в доста страни ", споделя доктор Даръл Грийн, създател на новото изследване от Медицинското учебно заведение Норич към Университета на Източна Англия в Обединеното кралство.
 Снимка 604114

Пробивът идва през 2011 година, когато откривателите демонстрира, че множеството хора със болестта се раждат с разновидност в гена CYP24A1. Това е кодиращ ензим, който оказва помощ да се управлява количеството витамин D, разполагаем в тялото. Странно обаче, към 10 % от хората с заболяването наподобява нямат генна разновидност в CYP24A1. В ново учените от Университета на Източна Англия се пробват да разберат малцинството от случаите, които не наподобява да имат мутирал ген CYP24A1.
 Трансмисивни тумори - раковите болести, които могат да се разпространят посредством контакт
Раковите болести, които могат да се разпространят посредством контакт

Къде се срещат

Те извършват генетично секвениране и изчислително моделиране, с цел да изследват кръвни проби от 47 пациенти, които се вписват в тези " 10 % " от озадачаващи пациенти. При тези хора наподобява, че проблемите им с витамин D не произтичат от генната разновидност, а от физическата форма на гена CYP24A1. На фона на това изобретение екипът се надява да види по какъв начин формата и структурата на гените могат да бъдат забъркани в други болести, като рак да вземем за пример, пишат от.
 Снимка 604112

" В по-широк мащаб, обвързван с генетиката и здравето, знаем, че гените би трябвало да имат вярната поредност, с цел да произведат верния протеин, само че в този момент сме наясно, че гените също би трябвало да имат вярна физическа форма ", заключва доктор Грийн.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР