Учените бият тревога за „нечуваните“ условия на океана: „Можем да видим масова смъртност“

...
Учените се притесняват, че продължителното нагряване на океана край бреговете
Коментари Харесай

Учените се притесняват, че продължителното нагряване на океана край бреговете на Англия и Ирландия от Ел Ниньо ще доведе до огромен брой смъртни случаи за морския живот, заедно с други ужасни резултати. Това е така, защото температурите в Северно море вече са с 5 градуса над нормалните, според Guardian.

С нарастването на условията за продължаващо затопляне на океана, експертите се опасяват, че морският живот може да бъде унищожен, както горските обитатели са унищожени по време на горски пожари.

Всичко това е част от последиците от една прегряваща планета.

< strong>Какво се случва?

Затоплянето на океана в Северно море продължава от десетилетия, съобщава Guardian. Живакът се повиши до рекордно високо ниво тази пролет въз основа на записи от 1850 г. Това е част от тенденцията на затопляне на океана през последните три десетилетия.

Температурите на морската повърхност около планетата са измерени на най-високи стойности за всички времена, достигайки връх от 70,2 градуса по Фаренхайт, според Guardian.

„Докато морски [горещи вълни] се срещат в по-топли морета като Средиземно море, такива аномални температури в тази част на северния Атлантик са нечувани“, каза професорът от Бристолския университет Даниела Шмид пред Guardian.

< p>Тъй като водата покрива повече от 70% от повърхността на Земята, океанът улавя много слънчева енергия. Морето може да пренася тази топлина по земното кълбо като част от естествения климатичен баланс. Но причиненото от човека прегряване претоварва системата, според Climate.gov. Експертите предупреждават, че повече от 90% от излишната топлина се абсорбира в океаните.

„Топлината … стресира морските организми. В други части на света сме свидетели на няколко масови смъртни случая на морски растения и животни, причинени от горещи вълни в океана, които са причинили... загуби в приходите от риболов, съхранение на въглерод, културни ценности и загуба на местообитания“, каза Шмид в Guardian's отчет.

Келп (който съхранява въглерод), риба и стриди са сред видовете, които се наблюдават.

Защо може да се влоши?

Включени са комбинация от фактори, включително прегряване на цялата планета и Ел Ниньо, съобщават експерти във видео, споделено от Guardian. По време на Ел Ниньо отслабените пасати позволяват топлата вода да бъде изтласкана на изток, към западното крайбрежие на Америка, нарушавайки океаните по целия свят.

„Но тъй като това се случва под повърхността на океана , ще остане незабелязано“, каза Шмид пред Guardian.

Сушите и наводненията са бедствия, споменати в клипа като възможни последици върху сушата от затоплянето на океана.

Какво е се прави, за да помогне?

Пиърс Форстър, професор по физика на климата в университета в Лийдс, каза пред Guardian, че „предизвиканото от човека“ затопляне е приоритетен проблем.

Така че усилията за намаляване на замърсяването на въздуха са ключови за охлаждането на нашите води. Експертите наблюдават антарктическия морски лед и други показатели, за да преценят сериозността на затоплянето.

„Ако [затоплянето на океана] продължи през лятото, можем да видим масова смъртност на водорасли, морска трева, риба и стриди,“ Дан Смейл от Морската биологична асоциация, каза в доклада на Guardian.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и готини съвети, които улесняват помогнете си на себе си, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР