Учените анализираха как мъжете, които никога не са били женени,

...
Учените анализираха как мъжете, които никога не са били женени,
Коментари Харесай

Учени разкриха защо някои мъже предпочитат да останат необвързани

Учените проучиха по какъв начин мъжете, които в никакъв случай не са били женени, изпитват самотност, която продължава доста години. За да създадат това, те анкетирали неженени самотни мъже на възраст от 22 до 43 години. 

Резултатите демонстрираха, че всичко е доста по-сложно, в сравнение с предполагахме. Учените са открили, че самотните мъже усещат:
Чувство за непълноценност като евентуален партньорЛипса на опит в сюжета на „ обичайна неустрашимост “, в това число брак и семействоАдаптация и табиет към уединен животНеспособността да се дефинира какво да се прави: да се търси любовта или да не се обръща внимание на нея.
Ето по какъв начин мъжете обясниха своята самотност:
Някои от мъжете в изследването считат, че би трябвало да трансформират себе си, с цел да имат сътрудник.Анкетираните считат, че мъжът би трябвало да може да обезпечи фамилията си, в случай че се надява на дълготрайна връзка. И в случай че нямате тази дарба, тогава не би трябвало да създавате семейство.Някои мъже в изследването считат, че времето им да намерят половинка и да основат семейство е изтекло. Още повече, че тези, които мислят по този начин, изпитват доста по-силен боязън от самотата.Някои мъже в изследването са усетили преимуществата на необвързаността. Така те се радват на възприятието за самостоятелност, опцията за самоопределяне и неналичието на отговорности и тежести, свързани с родителството.
Обърнете внимание обаче, че доста от необвързаните мъже показаха незадоволена потребност от фамилиарност и също по този начин оповестиха, че са пропуснали опциите да се насладят на фамилния живот със брачната половинка и децата си.

Освен това изследването сподели, че самотните мъже са по-склонни да компенсират неналичието на половинка с храна или алкохол, игри или филми за възрастни. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР