Ученикът, който вчера се блъсна с колата на свой приятел

...
Ученикът, който вчера се блъсна с колата на свой приятел
Коментари Харесай

Да катастрофираш в междучасието: Глобата за ученика ще е между 100 и 300 лв.

Ученикът, който през вчерашния ден се блъсна с колата на собствен другар в учебната ограда, ще понесе санкция в размер сред 100 лева и 300 лева , тъй като е управлявал автомобила без да е бил дееспособен. Това сподели за bTV ръководителят на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България Красимир Георгиев.

Припомняме, че през вчерашния ден 18-годишен юноша без шофьорска брошура подкара автомобил на другар и удари друго момче пред столичната Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика – База 2.

Момчето, което е пешеходец, е с травми на ръката и единия си крайник

„ Ученикът е в 12. Клас. Предстои му да приключи тази година. За страдание няма шофьорска брошура. Всички видяхме до какво води едно другарство – да дадеш ключовете от автомобила си. Естествено, този възпитаник ще си понесе наказването “, изясни за bTV директорката на учебното заведение Таня Михайлова.

Снимка: bTV

Тя разясни, че ще бъдат взети ограничения, макар че случаят е станал в междучасието и отвън рамките на учебното заведение. Санкции за ученикът без брошура ще има от полицията.

Движението в региона е затруднено

„ Самият автомобил е на негов съученик, който има шофьорска брошура и идва на учебно заведение с кола. Родителите са известени за случая – ние сме разговаряли с тях “, сподели още Таня Михайлова.

Снимка: bTV

„ За мен това е обикновено събитие в последно време. Отговорността, доста е елементарно да се каже, ще бъде понесена от съответния възпитаник или неговите родители. Нещата обаче са по-дълбоки. Инцидентът е резултат от едни към този момент пропаднали публични връзки, резултат от неналичието на образование “, разяснява случая Красимир Георгиев.

13-годишното момиче е в тежко положение, откакто се е возило на мотор, ръководен от 17-годишната ѝ другарка, която е без брошура

Според него в последно време се е трансформирало в мода бащите да учат синовете си по какъв начин да карат. „ В същото време той се трансформира в играч от Формула 1 пред очите на дете си. Ето за какво аз отново задавам въпросите: Защо е тази безотговорност?! Защо е тази липса на правила?! Отговорът е един: Липсва почит от законите “, разясни той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР