Ученик от Враца потрошил бариера в Мездра е наказан с

...
Ученик от Враца потрошил бариера в Мездра е наказан с
Коментари Харесай

Мъмрят ученик от Враца, потрошил бариера

Ученик от Враца потрошил преграда в Мездра е осъден с публично неодобрение, научи BulNews.bg. В.Г.К. е дванадесетокласник в професионалната гимназия „ Никола Йонков Вапцаров “ в града под Околчица. Преди дни той бе изправен на подсъдимата пейка в Железничарския град за разваляне на имущество на община Мездра.
От документите по делото излиза наяве, че младежът е счупил пропусквателната преграда в „ Алеята на кестените “ в Мездра на 14 против 15 юли предходната година. Оказва се, че вечерта на 14 юли група младежи, които прекарвали лятната си почивка в мездренско село, решили да отидат на дискотека в града. Компанията пътувала с лек автомобил, ръководен от едно от момчетата, като в него бил и В.Г.К. В дискотеката всички се почерпили с алкохол и на края цялата компания си тръгнала назад за селото. Автомобилът им бил паркиран в края на „ Алеята на кестените” в града, където имало преграда, само че тя била вдигната. Когато стигнали до нея В.Г.К. видял колчето, което подпирало бариерата и било бетонирано в земята. Без доста да се мисли младежът решил да го изкърти и почнал да го рита и дърпа.
След като съумял да изтръгне колчето го поставил на рамото си и тръгнал след приятелите си. Като приятелите му видели какво е направил му създали забележка и му споделили да го остави, при което младежът го хвърлил на земята. Така всички се качили в колата си и отпътували за селото. На идната заран чиновници на общинското дружество „ Чистота” видели разваленото оборудване, докладвали на полицията и го поправили. Малко по-късно станало ясно кой е виновникът за счупената преграда. След като разкрили младежа той платил за вредите, само че все пак бил съден за дейностите си.
По данни на общината породената вреда е в размер на 96 лв., за което младежът е освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказване „ публично неодобрение “. То трябвало да се извърши, посредством оповестяване на сегашното решение пред всички учители и възпитаници на гимназията. Освен това В.Г.К. би трябвало да заплати в интерес на страната по сметка на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца направените по делото разходи в размер на 64 лв..
Решението предстои на обжалване пред врачанския областен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР