Ученик от Обединеното кралство, явил се на тест за интелигентност,

...
Ученик от Обединеното кралство, явил се на тест за интелигентност,
Коментари Харесай

11-годишен бие по интелект Айнщайн и Стивън Хокинг

Ученик от Обединеното кралство, явил се на тест за просветеност, надмина гениалните учени Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг и се причисли към Клуба на младите гении " Менса ".

11-годишният Ейдриън Лий се реалокира от Хонг Конг в Лондон през 2022 година На теста за просветеност на Mensa Geek Club той получава най-високата допустима оценка и се класира с един % повече от най-хубавите мозъци в света.

Докато Айнщайн и Хокинг означават 160 точки, Лий натрупа 162 точки, след което му е препоръчано е участие в Менса.

„ Мислех единствено да получа 148 точки и да се причисля към обществото на Mensa IQ. Не чаках да се доближа до 160-те, които е имал Айнщайн. Беше толкоз необикновено! “, споделя детето.

Майка му Рейчъл разяснява, че момчето е неизмеримо от ранна детска възраст. На 2 години той можел да произнесе думата „ университет “ с съвършено наречие, макар че към момента нямал визия за смисъла ѝ.

От тази възраст младият талант почнал да се увлича и по книгите. Всеки ден четял по няколко, написа bTV. 

„ В детската градина стартира да чете цялостната версия на обичаните си книги от Междузвездни войни “, споделя майката на Ейдриън.

Детето мечтае да стане най-хубавият доктор в света. Интересува се от кардиология. Когато е бил на осем години, той почнал да написа романи - поредицата от книги Monster Quest с вълнуващи авантюристичен истории. Ейдриън сега написа разказ за античен Рим за младежи. Момчето се надява, че работата му ще бъде оповестена през есента на 2023 година

В началното учебно заведение детето знамение полуава няколко университетски награди. Обича да се явява на проби и изпити, резултатите от които го карат да се гордее. През септември младият талант възнамерява да се запише в учебното заведение Queen Elizabeth School, където се надява да срещне момчета с сходни гении. Освен университетските триумфи, Ейдриън обича шах, скуош, фехтовка, ски, тенис на маса, таекуондо, гребане и др.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР