Ученик от ГПЧЕ Ромен Ролан в Стара Загора е настанен

...
Ученик от ГПЧЕ Ромен Ролан в Стара Загора е настанен
Коментари Харесай

Ученик от Стара Загора с пневмония от коронавирус в болница

Ученик от ГПЧЕ " Ромен Ролан " в Стара Загора е настанен в Инфекциозното поделение на УМБАЛ Стара Загора с начална пневмония след позитивна проба за Covid-19. Това заяви за БНР изпълнителният шеф на болничното заведение проф. Йовчо Йовчев.

Преди дни бе обявено, че възпитаник от 12 клас в гимназията е с позитивна проба. Паралелката, в която учи, бе сложена под домашна карантина на 20 септември.

В същото учебно заведение с COVID-19 бе диагностициран и учител, който е употребявал персонални защитни средства и не е бил в директен контакт с възпитаници и други представители на личния състав.

След домашно карантиниране е приет в болница още един човек от общо 19-те новорегистрирани с ковид в региона. 12 са от град Стара Загора, един е от Раднево, останалите са от разнообразни обитаеми места, добави проф. Йовчев. Няма информация измежду новозаразените да има още възпитаници или деца от детски градини.

В региона няма колективи с повече от трима с ковид, сподели още проф. Йовчев.

В клиниката по анестезиология двама души са на командно дишане, а други двама са на кислородна маска, само че всички са в устойчиво положение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР