Ученик от 11 клас на СУ „Васил Левски“ е настанен

...
Ученик от 11 клас на СУ „Васил Левски“ е настанен
Коментари Харесай

Смазаха от бой ученик в Русе в двора на училище

Ученик от 11 клас на СУ „ Васил Левски “ е настанен в болница след нанесен побой в двора на учебното заведение.

Момчето е в отделението по Неврохирургия на УМБАЛ „ Канев “ с мозъчно разтърсване, счупени лицеви кости и контузия на окото. Няма заплаха за живота му, а полицията проверява случая, който се е разиграл през вчерашния ден следобяд по време на огромното междучасие на учениците, които учат втора промяна.

„ Четирима плюс един външни лица причакват наш възпитаник в двора на учебното заведение, избутват го на открито отвън оградата, зад физкултурния салон, където няма видимост от камерите, и там се саморазправят с него. В основата на всичко стоят някакви техни личностни търкания. Негов съученик, който е вървял с ученика, и той е отнесъл едно кроше в устрема си да ги разтърве и те са се разбягали “, описа пред rusemedia.com зам.-директорът Рени Стоянова.

Записите от видеокамерите са предоставени на полицията, с цел да се издират нападателите. От учебното заведение са безапелационни, че не ги познават и не са техни възпитаници. По неофициална информация боят е поради момиче.

Въпреки че СУ „ Васил Левски “ има много ограничения за сигурност, проблем към момента основава ниската ограда, която разрешава всеки да минава през двора. „ Видеонаблюдението е засилено, имаме защита, само че въпреки всичко дворът си остава едно прекомерно, прекомерно пространно и огромно място. Многократно сме разисквали въпроса за оградата, отнасян е до общината и считам, че в този момент към този момент е повече от видно, че тази ограда ни е наложителна и е нещо, което ще пази нашите възпитаници по-добре “, сподели още Рени Стоянова.

В часовете поради случая през днешния ден влиза изключително учебният психолог, въпреки в учебното заведение постоянно да има занятия, свързани с експанзията. „ Работим превантивно, водим им лекции за експанзията, проби попълнят постоянно. Парираме нещата, до момента в който не са ескалирали, даже от първите класове взимаме ограничения, от първи клас, има нападателни деца, с нападателни фамилии. Понякога ни търсят и самите родители “, разяснява психологът Галина Ганчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР