Ученик на 16 години от село Габровница в община Монтана

...
Ученик на 16 години от село Габровница в община Монтана
Коментари Харесай

Ученик осъден на затвор за серия от кражби


Ученик на 16 години от село Габровница в община Монтана получи ефикасна присъда за серия от обири от съда в Монтана. Други двама малолетни са наказани условно за съучастничество в кражбите, оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

На 11 април 2021 година Д.Н.Т. посредством разрушение на бариера влезнал в дома на собствен съселянин в Габровница и откраднал мобилен телефон за 62 лв.. Кражбата е направена в изискванията на продължаващо закононарушение и повторност. В идващите два дни -на 12 и 13 април 2021 година, Д.Т.Н., след прелиминарен сговор с малолетните братя И. Т. В. и К. Т. В. от Габровница, прескочил на два пъти висока ограда на парцела на Т.Ц.К. в селото и откраднал 800 лв..

Съдът е признал тримата възпитаници за отговорни и е осъдил братята на по 6 месеца затвор условно, а Д.Т.Н., който преди този момент има три присъди за обири, на 8 месеца затвор дейно. Присъдата следва да бъде изтърпяна в Поправителния дом към пандиза във Враца.

През предходната година съдът в Монтана също издаде една ефикасна присъда против възпитаник, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Съдебната палата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР