Учени започнаха нова голяма фаза от тестване на генномодифициран организъм:

...
Учени започнаха нова голяма фаза от тестване на генномодифициран организъм:
Коментари Харесай

Учени пробват генномодифицирани комари за борба с маларията

Учени започнаха нова огромна фаза от тестване на генномодифициран организъм : комар, който е предопределен за бързо разпространяване на генетична разновидност, смъртоносна за комарите, научи Националното публично радио на Съединени американски щати.

За първи път откриватели започнаха огромно стартиране на генномодифицирани инсекти в лаборатория в Терни, Италия.

" Това в действителност ще бъде значим теоретичен опит ", сподели Рут Мюлер, ентомолог, който ръководи лабораторията.

" Исторически миг ", добави специалистът.

Целта на опита е дали тези комари могат да дават ново мощно оръжие за заличаване на маларията в Африка , където се записват множеството случаи.

" Много е вълнуващо ", означи Мюлер.

Американското радио е единствената медия, която е получила достъп до лабораторията при започване на февруари , с цел да следи стартирането на комарите.

Условията в лабораторията са като в природата, с цел да се избегне риск при стартирането на насекомите. Но природозащитници се притесняват, че сходни дейности могат да доведат до непредвидимо отражение върху околната среда.

" Това е пробна технология, която може да има разрушителен резултат ", предизвести Дана Пърлс от природозащитната група " Приятели на Земята ", която е част от интернационална коалиция против това ново потомство генномодифицирани организми.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР