Учени, занимаващи се с детска психология, установиха, че е недопустимо

...
Учени, занимаващи се с детска психология, установиха, че е недопустимо
Коментари Харесай

Не лъжете детето откъде идват бебетата

Учени, занимаващи се с детска логика на психиката, откриха, че е неприемливо на детето да се дава лъжлива информация за появяването му на бял свят, пише vistanews.ru.

Ако бъдете уклончиви по време на сходен диалог, който е доста сериозен за детето, след това то може да ви схване като лъжци и да загуби доверието си у вас.

Въпроси за това по какъв начин са се появили на света децата задават нормално на възраст 3-4 години. Традиционния отговор от родителите като предписание е историята за щъркела. А учените считат това изначално за погрешно.
Въпросът за размножаването на човечеството за детето е постоянно значим и настоящ. А отговори на него може да получи от под дърво и камък – най-често от по-големите деца на площадката.

И когато данните от безусловно достоверния източник – неговите родители, се окажат лъжливи, това ще бъде удар освен по неговата душeвност, само че и по родителския авторитет. Учените поучават на сходни въпроси да отговаряте с истината, само че несъмнено, в налични за възрастта му размери.

Например може да кажете, че то се е появило на бял свят, тъй като баща доста обича мама (или обратното). При това по време на диалога би трябвало да се държите умерено и решително, като с възрастен. С течение на времето може и е належащо да разширявате познанията му в тази област, само че с такт и отчитайки възрастта му.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР