Учени в Австралия са засекли призрачни радио вълни, произлизащи от

...
Учени в Австралия са засекли призрачни радио вълни, произлизащи от
Коментари Харесай

Страховито: Учени засякоха мистериозни сигнали от Космоса! Обектът - много близо до Земята

Учени в Австралия са засекли призрачни радио талази, произлизащи от тайнствен обект в Космоса. 

Астрономите от университета Къртин към Международния център за радиоастрономически проучвания споделят, че в никакъв случай до момента не са се сблъсквали с нещо сходно. Мистериозният обект изпраща сигнали на всеки 20 минути. 

Астрофизиците, създали откритието, дефинират находката като извънредно вълнуваща. " Обектът се появява и изчезва през няколко часа. Беше ненадейно изобретение. Малко е страховито, когато астроном се натъкне на нещо, което не знае какво е ", разясняват те. 

Виж още: ТЕСТ: Тези въпроси по история са свиреп сложни! Ще се оправиш ли с тях?

По думите на учените източникът на тези радио талази се намира на много близко разстояние - към 4000 светлинни години. " Намира се в задния двор на нашата вселена ", майтапят се те. 

Истината е, че и различен път учените са откривали мистериозни обекти, излъчващи непознати радио сигнали. Интересното тук е, че става въпрос за обект, който излъчва сигнал на къси шпации. 

Виж още: 5 неща, които да обвиним за неприятното си въодушевление! Сезонната меланхолия, ретроградния Меркурий и още 

Засега главната версия е, че става въпрос за магнетар - тип неутронна звезда с извънредно мощно магнитно поле. Вероятно е по-малък от нашето Слънце, само че пък е много по-ярък. 

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР