Учени увериха, че желаещите да посетят някои от най-популярните места

...
Учени увериха, че желаещите да посетят някои от най-популярните места
Коментари Харесай

До няколко години Сейшелите и Малдивите могат да изчезнат от лицето на Земята

Учени увериха, че жела ещите да посетят някои от най-популярните места за отдих на нашата планета, с ред които Сейшелите и Малдивите , имат разполагаем не повече от 10 години , с цел да го сторят, заяви Лайф.

Към 2030 година огромна част от островите в Индийския и Тихия океан ще станат непригодни за живот. До този обезсърчителен извод стигнали учени от Хавайския университет и Американския геоложки институт.

Промените в морското равнище край Маршаловите острови и проучвания на геоложки особености предиздвикали учените да заключат, че настъплението на морето към сушата е неизбежно, а заливането на териториите на островни страни с морска вода няма да е единственият проблем през идващото десетилетие.

 Сейшелите Сейшелските острови ThinkStock/Getty Images
Освен със заливането на архипелази с морска вода , хората ще се сблъскат с изострен дефицит на питейна вода , чието количество на островите ще намалее в резултат на световното стопляне. При това запасите от сладка вода последователно ще намалеят, а мощният й дефицит ще стартира да се усеща още при започване на 30-те години на този век.

По мнението на учените , същата орис чака и други огромни архипелази, като островите Спратли и Хавайските острови .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР