Учени успяха да създадат , който може успешно да се

...
Учени успяха да създадат , който може успешно да се
Коментари Харесай

Учени създадоха изкуствено едноклетъчно, което се размножава

Учени съумяха да основат, който може сполучливо да се възпроизвежда. Това демонстрира ново изследване на J. Craig Venter Institute (JCVI), Националния институт за стандарти и технологии (NIST) и MIT (Massachusetts Institute of Technology).
Организмът JCVI-syn3A има 672 гена в своята ДНК, което го прави един от най-простите и дребни генетични кодове. За съпоставяне, типична бактериална клетка има повече от 4 000.
 Химици откриха пътя към синтетичен живот Химици откриха пътя към синтетичен живот
Екип химици от университета на Южна Калифорния са създали способ, който разрешава да се предсказва каталитичната интензивност на различ...
Тази нова клетка, която учените са изследвали, включва 19 гена повече от предходни проучвания. От тях 7 са разпознати като участници в клетъчното разделяне. Функцията на останалите гени обаче към момента е неизвестна; това ще бъде основа на бъдещи проучвания по въпроса.
Приносът на инженерните синтетични кафези и организми е голям и обещаващ. Учените плануват произвеждане на персонализирани кафези, които се показват или се държат по стремежи метод. Това може да включва производството на кафези за лекуване на заболявания или химикали за възстановяване на храната и горивата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР