Учени смятат, че са открили отстанки от Ноевия ковчег в

...
Учени смятат, че са открили отстанки от Ноевия ковчег в
Коментари Харесай

Учени смятат, че са открили останки от Ноевия ковчег

Учени считат, че са разкрили отстанки от Ноевия ковчег в Турция, откакто археолози разкрили руини, които наподобяват на именития ковчег. Изследването е взаимна работа сред три турски и американски университета, която стартира през 2021 година Тяхната цел е да изследват геоложките формирания в района, с цел да получат визия за античната история, заяви " Giant Freakin Robot ".

Образуванието Дурупинар, намираща се в окръг Догубаязит в област Агри, Турция, покрай иранско-турската граница, е в основата на това забавно изобретение. Историци, археолози и религиозни учени от дълго време са запленени от тази географска специфичност. Потенциалната му връзка с именития Ноев ковчег прибавя детайл на конспирация и тайнственост, който продължава да съществува от доста години.

Местните поданици имат вяра, че Дурупинар е мястото където е лежал Ноевия ковчег, а археолозите считат, че може би са прави.

На височина от 161м. образуванието Дурупинар е забележителна геоложка конструкция, формирана най-вече от лимонит - тип желязна руда. Местните поданици от дълго време имат вяра, че тези остатъци са от Ноевия ковчег - поверие, което е отразено в голям брой религиозни текстове и митове. През годините това поверие е подтикнало голям брой изследвания и проучвания от страна на учените, искащи да разкрият истината за тази антична легенда.

Скалните проби датират откритията към интервала на библейския потоп

Изследователският екип на планината Арарат и Ноевия ковчег взимат остарели скални и почвени проби от групировката Дурупинар, като част от своите изследвания. След това тези проби били оценени, с цел да се сглоби историческата и геологическата последователност на региона. Основната цел на това научно проучване била да се обоснове

локалното поверие, че Дурупинар е крайното място за отмора на плавателния съд, избавил живота на земята.

При разбора на геоложките проби изследователският екип разкрил извънредно доста информация. Според вестник " Хюриет " съществуването на глинести материали, морски материали и морски блага в образованието демонстрира, че в миналото регионът е бил потънал под вода. Освен това откритията сочат, че в района са се правили човешки действия през халколитния интервал, датиращ от 5500 до 3000 година пр.н.е., което съответствува с хипотетичния интервал на библейския потоп, обвързван с Ноевия ковчег, съобщи БГНЕС.

Необходими са спомагателни проучвания

Заместник-ректорът на университета " Агри Ибрахим Чечен " професор Фарук Кая показа скъпи хрумвания за смисъла на последните открития на изследователския екип на планината Арарат и Ноевия ковчег, като акцентира сходството сред историческите събития и геоложките данни.

Той акцентира, че библейският потоп, обвързван с Ной, се счита, че се е случил преди към 5000 години, което подхожда на откритията на екипа. Въпреки безапелационните резултати от датирането, които поддържат локалното поверие, че групировката Дурупинар е обвързвана с Ноевия ковчег, проф. Кая акцентира, че са нужни спомагателни задълбочени проучвания и разбори, с цел да се удостовери дефинитивно наличието на кораба.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР