Учени се безпокоят, че увеличаването на случаите на КОВИД-19 в

...
Учени се безпокоят, че увеличаването на случаите на КОВИД-19 в
Коментари Харесай

Увеличаването на случаите на КОВИД-19 в Китай може да предизвика мутация на новия коронавирус

Учени се безпокоят, че увеличението на случаите на КОВИД-19 в Китай може да провокира разновидност на новия ковид, която да е сходна на в този момент циркулиращите разновидности на Омикрон, да е композиция от варианти или да е нещо напълно друго, съобщи Асошиейтед прес.

" Населението на Китай е доста огромно и имунитетът му е стеснен. И наподобява, че това е средата, в която можем да забележим детонация на нов вид ", сподели доктор Стюарт Кембъл Рей, специалист по инфекциозни заболявания в университета " Джонс Хопкинс ".

Всяка нова зараза дава опция на ковид да мутира, а той се популяризира бързо в Китай. Страната с население от 1,4 милиарда души значително се е отказала от политиката си за нулев КОВИД. Въпреки че като цяло регистрираните равнища на имунизация са високи, равнищата на отбрана са по-ниски, изключително измежду по-възрастните хора. Местните ваксини са по-малко ефикасни против съществено боледуване, в сравнение с създадените на Запад РНК-препарати. Много от тях са сложени преди повече от година, което значи, че имунитетът е измършавял.

Това основава удобна почва за смяна на вируса.

Когато следим огромни талази от инфекции, те постоянно са последвани от появяването на нови разновидности, споделя Рей.

Преди към три години първичната версия на ковид се популяризира от Китай в останалата част на света и в последна сметка беше сменена от разновидността Делта, по-късно от Омикрон и неговите производни, които още са дейни.

Д-р Шан-Лу Лиу, който изследва вируси в Държавния университет в Охайо, споделя, че в Китай са открити доста съществуващи разновидности на Омикрон, в това число BF.7, който е извънредно добре заобикаля имунитета и се счита за причина за сегашната вълна.

Експертите настояват, че отчасти ваксинирано население като китайското подготвя вируса да се промени. Една от огромните незнайни е дали новият вид ще аргументи по-тежко заболяване. Според експертите няма биологична причина вирусът да става по-лек с течение на времето.

" Много от леките случаи, на които сме очевидци през последните шест до 12 месеца в доста елементи на света, се дължат на постигнатия имунитет посредством имунизация или болест, а не тъй като вирусът се е трансформирал във връзка с тежестта ", споделя Рей.

В Китай множеството хора не са били изложени на новия ковид. Ваксините в страната са с по-стара технология, която създава по-малко антитела от имунизациите с осведомителна РНК.

Неотдавна Световната здравна организация изрази угриженост от известията за тежки болести в Китай.

Китай в този момент наблюдава вируса посредством три градски лечебни заведения във всяка провинция, където се събират проби от пациенти, които са доста заболели, и от всички, които умират всяка седмица. Сюй Вънбо от Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите сподели, че 50 от 130-те версии на Омикрон, открити в страната, са довели до поява на огнище на заболяването. Китай основава национална генетична база данни, " с цел да следи в действително време " по какъв начин се развиват другите варианти и какви са евентуалните последствия за публичното здраве.

На този стадий обаче има лимитирана информация за генетичното секвениране на вирусите, идваща от Китай, сподели Джереми Лубан, вирусолог в Медицинския университет в Масачузетс. " Не знаем всичко, което се случва ", добави Лубан. Но е ясно, че " пандемията не е завършила ".

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР