Учени създадоха дигитален близнак на Земята, за да симулират различни

...
Учени създадоха дигитален близнак на Земята, за да симулират различни
Коментари Харесай

Учени създадоха дигитален близнак на Земята

Учени сътвориха цифров близнак на Земята, с цел да симулират разнообразни климатични условия. Тази вест разяснява футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето “ на Радио " Фокус “ с водещ Ива Дойчинова.

Експериментът на Европейската галактическа организация разрешава преструване на разнообразни сюжет, свързани с климатични промени и катаклизми и попречване или ограничение на следствията от тях. " В момента откривателите са го приложили по отношение на водния цикъл – изпаренията, кондензацията и преваляванията. Очаква се последователно да бъдат вкарвани от ден на ден съставни елементи – океански течения, температурни амплитуди, което може да разреши по-ранно прогнозиране на аномалиите. Заради отслабването на океанските течения се демонстрират климатични аномалии. Заради стоплянето сме очевидци на климатични явления за географски ширини, като торнадо, смерч, значителни превалявания, предизвикващи бедствия “, изясни доцент Тодорова.

Благодарение на изкуствения разсъдък учените могат да основат световен климатичен модел и да следят голям брой феномени – засушаване, изпарения, течения. " Например  какво може да стане, в случай че температурата в Испания се повиши с 1 градус. Изкуственият разсъдък към този момент разполага с задоволително данни да планува резултатите. При всяка промяна на параметъра има друг резултат и това дава опция да се предвижда и превантират последици “, добави Мариана Тодорова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР