Учени са преоткрили отдавна изгубен вид бозайник. Това съобщи CNN.

...
Учени са преоткрили отдавна изгубен вид бозайник. Това съобщи CNN.
Коментари Харесай

С бодли на таралеж и муцуна на мравояд: Откриха отдавна изгубен бозайник в Индонезия

У чени са преоткрили от дълго време загубен тип бозайник . Това заяви CNN. Експертите показват, че животното има шипове на таралеж, зурла на мравояд и крайници на къртица . Бозайникът е видян за последно преди повече от 60 години в покрайнините на индонезийските планини.  

CNN показва, че дългоклюната ехидна Атънбъро е била снимана от камера за следене. Кадрите са били уловени в последния ден от четириседмична експедиция на учени от университета Оксфорд. 

На фрагментите се вижда, че дребното творение броди из горските храсталаци. Това показва биологът Джеймс Кемптън. 

WATCH: Having been scientifically recorded only once before in 1961, Attenborough's long-beaked echidna, a long-lost species of mammal, was rediscovered in Indonesia
— Reuters Asia (@ReutersAsia)
„ Имаше ужасно възприятие на еуфория, а също и облекчение, че прекарах толкоз дълго време на полето без диря от животното “, споделя той, описвайки момента, в който за първи път е видял фрагментите, дружно със сътрудници от индонезийската природозащитна група YAPPENDA. 

Името на тези животни произлиза от гръцко митологично творение - полу-жена, полу-змия. Учените ги разказват като срамежливи животни, които населяват дупки и са извънредно сложни за намиране. 

Експертите изясняват, че Атънбъро е член на еднопроходните животни – група, която снася яйца. По думите им Атънбъро се разграничава от обичайните бозайници. Видът е бил научно регистриран единствено един път преди този момент от холандски ботаник през 1961 година Различен тип ехидна се среща в цяла Австралия и низината на Нова Гвинея. 

First-ever images prove 'lost echidna' not extinct
— BBC Scotland News (@BBCScotlandNews)
По време на експедицията екипът е претърпял земетресение . CNN показва, че някои следователи са се разболели от малария .  

Те са работили в локалното село Йонгсу Сапари, с цел да направляват и изследват отдалечения терен на североизточна Папуа.

Ехидната е част от локалната просвета на североизточна Папуа. Стара традиция гласи, че споровете се позволяват посредством изпращане на една страна в разногласието в гората, с цел да търси бозайника, а друга в океана, с цел да откри марлин, това показват старейшините на Йонгсу Сапари, представени от CNN. Старейшините показват, че и двете същества се счита за толкоз сложни за разкриване, че постоянно отнемаха десетилетия, с цел да бъдат открити, само че един път открити, животните символизират края на спора и връщане към хармонични взаимоотношения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР