Учени са открили неподозиран виновник, чиято редовна употреба се свързва

...
Учени са открили неподозиран виновник, чиято редовна употреба се свързва
Коментари Харесай

Водата за уста може да повиши риска от диабет

Учени са разкрили непредвиден провинен, чиято постоянна приложимост се свързва с нараснал риск от диабет вид 2 - водата за уста, написа в. "Дейли експрес ".

Известен рисков фактор за болестта е затлъстяването. Авторите на актуалното изследване от Колежа по публично здраве към Харвардския университет обаче считат, че честото потребление на вода за уста против неприятен мирис също може да способства за развиване на заболяването.

Изследването им, обхванало над 1200 души на възраст сред 40 и 65 години демонстрира, че честата приложимост на вода за уста води до заличаване освен на "лошите " бактерии, само че и на "добрите ". Липсата на потребни бактерии в устната празнина, които оказват помощ на тялото да създава азотен оксид, нужен за контролиране на инсулиновите равнища, може да способства за развиване на диабет вид 2.

Специалистите са открили, че за хората, които употребяват вода за уста два пъти на ден, рискът от развиване на диабет или преддиабет в рамките единствено на три години е с 55 % по-висок.

Водата за уста съдържа редица съставки, които нормално не работят "избирателно " върху характерни бактерии и могат да унищожат и потребните, наред с нездравословните, изясняват откривателите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР