Учени са открили доказателство, че в древността на територията на

...
Учени са открили доказателство, че в древността на територията на
Коментари Харесай

Следи от огромни хищни динозаври са открити в Австралия

Учени са разкрили доказателство, че в древността на територията на Австралия са живели големи месоядни динозаври, които по мярка са могли да си съперничат със страховития Тиранозавър рекс, заяви Си Ен Ен.

Изследователи от университета на Куинсланд са анализирали фосилизирани отпечатъци от стъпки и са стигнали до заключението, че те са принадлежали на хищни динозаври с едри тела, които са достигали на височина до три метра, а на дължина - до 10.

За съпоставяне - появилият се 60 милиона години по-късно застрашителен див звяр Тиранозавър рекс е бил с височина към 3,25 метра и приблизителна дължина 10 метра.

" Отпечатъците евентуално са оставени от великански карнозаври - група, към която спадат алозаврите. Древните създания са пристъпвали из блатисти гори, заемали по-голямата част от територията, на която през днешния ден се намира Южен Кунсланд. По това време те са били едни от най-големите хищни динозаври на планетата ", споделя палеонтологът и началник на изследователския екип Антъни Ромилио.
Повечето от следите от стъпала, датиращи от края на интервала юра преди сред 165 и 150 милиона години, са с дължина сред 50 и 60 сантиметра, като някои доближават близо 80 сантиметра.

Учените до момента знаеха за страховития Тиранозавър рекс в Северна Америка, гигантозаврите в Южна Америка и спинозаврите в Африка, само че не разполагаха с доказателства, че на територията на Австралия са живели месоядни колоси

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР