Учени разкриха математиката на здравословния начин на живот... Емил Василев

...
Учени разкриха математиката на здравословния начин на живот... Емил Василев
Коментари Харесай

5 часа гейминг седмично „подмладява“ мозъка средно с 13,7 години

Учени разкриха математиката на здравословния метод на живот...

Емил Василев 14:19 | 19.10.2024 1 Сподели

Най-четени

ИгриМетоди Дамянов - 14:12 | 15.10.2024

Изкуствен разсъдък разгласи, че Декларацията на независимостта на Съединени американски щати е 98% AI генерирана

IT НовиниСветослав Димитров - 16:41 | 17.10.2024

Потребител се оплака, че приятелката му употребява ChatGPT, с цел да завоюва всички персонални разногласия

IT НовиниДаниел Десподов - 9:56 | 17.10.2024

Как да спрете Chrome да желае ПИН код при автоматизираното въвеждане на пароли

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Проучване демонстрира, че въпреки видеоигрите да не оказват видимо влияние върху психологичното здраве, те могат имат позитивен резултат върху когнитивните качества. Същевременно постоянните физически извършения усъвършенстват психологичното здраве, само че не способстват за възстановяване на когнитивните качества.

През последните години многочислени проучвания се пробват да открият какви фактори на метода на живот могат да оказват помощ за поддържане на когнитивното и психологичното здраве. Видеоигрите и физическите извършения се трансфораха в известни тематики в тази област. Игрите постоянно се свързват с подобряването на паметта, уменията за решение на проблеми и общуването, до момента в който физическата интензивност оказва помощ за понижаване на депресията и тревогата.

В изследването, наречено „ Brain and Body “ (Мозък и Тяло) участваха повече от 2000 души от целия свят. Те попълниха въпросници по отношение на физическата си интензивност и психическото си положение и участваха в онлайн гейминг сесии, измерващи разнообразни аспекти на когнитивните качества, като памет, внимание и вербални умения.

Резултатите от изследването демонстрират, че участниците, които са играли видеоигри повече от 5 часа седмично са имали когнитивни качества, равни на тези на хора, приблизително с 13,7 години по-млади от тяхната възраст.

Тези, които са играли по-малко от 5 часа са посочили когнитивни качества, присъщи за хора, които са с 5,2 години по-млади. Въпреки това физическата интензивност в сходство с рекомендациите на СЗО (150 минути седмично) усъвършенства когнитивните индикатори. Въпреки, че изследването се основава на самооценките на участниците, което може да внесе известна пристрастност, констатациите демонстрират забележителна връзка сред физическата интензивност, видеоигрите и когнитивните функционалности.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР