Учени представиха нови доказателства, че е възможно бъдещите майки да

...
Учени представиха нови доказателства, че е възможно бъдещите майки да
Коментари Харесай

Китайски учени: Коронавирусът може да се предава на неродени бебета

Учени показаха нови доказателства, че е допустимо бъдещите майки да предадат ковид на неродените си бебета в утробата, заяви ДПА и Българска телеграфна агенция.

В публикация за "Европейското списание за дихателни болести " китайски учени от университета в Ухан оповестяват, че четири новородени бебета са били измежду 81 000 доказани случая на инфектирани с ковид в Китай доникъде на март.

Майките и на четирите новородени са били инфектирани с ковид, като в три от случаите са показали признаци директно преди да родят. Бебета имали леки признаци и не са имали потребност от включване към апарати за белодробна вентилация и лекуване в интензивно поделение.

Две дами с COVID-19 родиха здрави бебета в Перуpixa

И четирите бебета са родени с цезарово сечение, като три от тях са били отделени от майките си незабавно след раждането и не са кърмени. Три бебета били изолирани, откакто показали признаци скоро след раждането си.

"Резултатите от това изследване сочат, че вирусът може да се предава в утробата ", пишат лекарите. Те обаче прибавят, че не могат изцяло да изключат други пътища на предаване на вируса.

Германската асоциация на гинеколозите наскоро разгласи, че няма известни доказателства за опцията коронавирусът да се предава на бебетата по време на бременността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР