Учени откриха, че изпиването на 3 чаши вино или 4

...
Учени откриха, че изпиването на 3 чаши вино или 4
Коментари Харесай

Няколко питиета могат да съсипят диетата ви

Учени откриха, че изпиването на 3 чаши вино или 4 бири може да принуди хората да употребяват до 6300 калории още същата вечер или на сутринта, написа Telegraph.

Според тях това е лимитът, оттатък който преставаме да мислим рационално за диетата, която се опитваме да съблюдаваме. Тази точка е малко по-висока за мъжете, в сравнение с за дамите, само че резултатът и в двата случая е еднакъв - незабавно по-късно започваме да консумираме нездравословни храни, измежду които преди всичко е чипсът, следван от пица, дюнер и хамбургер.

" Алкохолът подтиква апетита, кара ни да ядем повече и нездравословни храни, както и понижава задръжките ни, като всичко това може да докара до нездравословни избори, без въобще да осъзнаваме какъв брой още калории консумираме ", изяснява доктор Джаки Лавин от организацията Slimming World, която е поръчала проучването.

" Алкохолът освен съдържа калории, които за разлика от питателните калории не ни засищат, само че ни кара да се усещаме по-гладни и понижава вътрешното ни разбиране да съблюдаваме здравословен метод на живот ", прибавя тя.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР