Учени откриха, че хората научават определени неща, дори още преди

...
Учени откриха, че хората научават определени неща, дори още преди
Коментари Харесай

3 неща, които детето научава, докато е в утробата

Учени откриха, че хората научават избрани неща, даже още преди да са се родили. Например…
1. Изпитват усети

Професор Питър Хепър от университета Куинс в Белфаст се е запитали дали можем да харесаме дадена храна, още преди да сме се родили. Той организира изследване, в което бъдещите майки похапват (или режат чесън). Резултатите били много изненадващи – децата, които се родили по-късно, харесвали ястия с чесън даже на 8-9-годишна възраст.

Същото важало и за сока от моркови. 5- и 6-месечни бебенца, чийто майки са пиели този сок постоянно по време на бременността, в действителност го харесват. Хепър счита, че евентуално по този метод децата разпознават своите родители: те изпитват същите усети, както в утробата.

И това е забавно: Най-пълната и подробна ТАБЛИЦА за вярното хранене на децата от 6 месеца до 5 годинки - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

2. Чуват звуци

Група учени от Финландия организира опит, при който няколко бременни дами се разделят на 2 групи. Едната слуша приспиващи песни по през целия ден, до момента в който другата – не. Крайният резултат е следният – бебетата от първата група реагирали на песните, до момента в който тези от втората били безразлични към тях. Изследователите доближават до заключението, че дечицата, които разпознават мелодиите, евентуално са ги чули още до момента в който са били в утробата.

3. Разпознават тирада

Атина Волуманос – психоложка от Нюйоркския университет – съпоставя реакциите на бебетата към човешката тирада и звуци. Тя открива, че мъничетата реагират на говора. Особено когато става дума за майчиния.

Изследването потвърждава значима идея – положителната звучност е от основно значение както за към момента неродените бебета, по този начин и за тези, които са се появили прибързано на този свят. В противоположен случай в случай че не чуват задоволително постоянно човешка тирада, те биха могли да развият речеви проблеми.

Източник: obekti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР