Учени откриха, че апетитът може да се потисне чрез нервни

...
Учени откриха, че апетитът може да се потисне чрез нервни
Коментари Харесай

Иде краят на дебелите хора

Учени откриха, че апетитът може да се потисне посредством нервни импулси, изпращани до мозъка. Изследователи от Нюйоркския университет откриха, че изкуственото стимулиране на неврони в лимбичната система в основния мозък предиздвикало мишки да лимитират потреблението на храна.

Експериментът демонстрира, че и хората, и животните ядат даже, когато не са гладни като аргументите за това са най-много прочувствени. При сходно ястие се задействат структури на лимбичната система, написа Лента. Тази система взе участие в регулирането на функционалностите на вътрешните органи, обонянието, страстите, съня и бодърстването.

Лимбичната система играе роля при обработването на сигнали, свързани със напрежението и експанзията у хората. Мишките били инжектирани с невролептичнияя препарат клозапин-N-оксид, с цел да задейства неврони в лимбичните системи в мозъците им.

Било установено, че нервните кафези отделяли глутамат при възбуждането им. При това мишките почнали да употребяват два пъти по-малко храна спрямо гризачите в контролната група, които не били под въздействието на препарата. Не били регистрирани странични резултати.

Учените се надяват, че получените резултати ще допринесат за създаване на нови способи на битка със затлъстяването у хората. Резултатите от проучването са оповестени в Proceedings of the National Academy of Sciences.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР