Учени от Йейлския университет в САЩ установиха, че популярната кетогенна

...
Учени от Йейлския университет в САЩ установиха, че популярната кетогенна
Коментари Харесай

Кетогенната диета води до затлъстяване

Учени от Йейлския университет в Съединени американски щати откриха, че известната кетогенна диета, в която 99% от калориите се обезпечават от протеини и мазнини, носи само краткосрочна изгода, заяви уеб сайтът MedicalXpress.

Кетогенната диета стартира да съставлява риск за здравето и да има негативен резултат върху организма след няколкоседмично придържане към нея.

Учените са установили, че и позитивният, и негативният резултат е обвързван с така наречен гама-делта Т-клетки - имунни кафези, които понижават риска от диабет и възпаления. Кетогенната диета способства за изгаряне на мазнини посредством образуване на кетонови тела, които са употребявани като различни източници на сила. Когато се изгарят кетонови тела, защитаващите тъканите гама-делта Т-клетки се популяризират в целия организъм, подобрявайки обмяната на веществата.

Мазнините обаче освен се разлагат, само че и се натрупват. Експерименти с мишки са посочили, че когато гризачът дълго време следва кетогенна диета, стартира да употребява повече мазнини, в сравнение с организмът му може да изгори.

В резултат понижават имунните кафези в мастните тъкани, развива се диабет и се записва затлъстяване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР