Учени от Университета в Станфорд в САЩ изчислиха скоростта на

...
Учени от Университета в Станфорд в САЩ изчислиха скоростта на
Коментари Харесай

Убийствена математика: Учени изчислиха скоростта на смъртта!

Учени от Университета в Станфорд в Съединени американски щати пресметнаха скоростта на гибелта на клетките и откриха, че този развой съставлява верижна реакция. Оказва се, че първичното увреждане провокира освобождение на химикали - " сигнали за гибелта ". Научният им труд е оповестен в влиятелното списание за просвета Science.

Според резултатите на проучването, клетката умира със скорост 30 микрометра в минута (1.8 мм в час). При това гибелта може да бъде програмирана в качеството на лекуване на болести, като рак или вирус. Процесът протича на правилото на верижната реакция, т.е. гибелта на една клетка води до отмирането на идната.

Този зарзават пази от 5 типа рак
По данни на учените, клетъчната гибел продължава дотогава, до момента в който за нея " има гориво " - в дадения случай химическите субстанции и белтъците, наричани " сигнали на гибелта ". Авторите на проучването означават, че тези химикали " се свършват " при цялостната крах на организма. Добавя се, че доста други биологични сигнали също може да се популяризират по този метод.

Какво да консумираме в жегата, с цел да помогнем на тялото да се оправи с прегряването
Откритието може да помогне на учените да схванат по какъв начин да накарат раковите кафези да се самоубиват или по какъв начин да предотвратят клетъчната гибел, да вземем за пример, при Болестта на Алцхаймер или мускулната дистрофия.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР