Учени от университета в Синсинати установиха, че е възможно да

...
Учени от университета в Синсинати установиха, че е възможно да
Коментари Харесай

Специалисти прогнозираха скорошна климатична катастрофа

Учени от университета в Синсинати откриха, че е допустимо да се приключи изцяло образуването на арктически морски лед през септември , в случай че междинните световни температури на въздуха се покачат с 2 градуса Целзий, заяви Физ.орг. Това ще докара до катастрофични промени в полярните екосистеми.

Резултатите от осъщественото моделиране посочили, че съществува 6-процентна възможност морският лед през лятото да изчезне, в случай че климатичното стопляне надвиши с 1,5 градуса Целзий температурните стойности от прединдустриалната ера. При повишение на температурата с 2 градуса Целзий вероятността нараства с 28%.
 / iStock/Getty Images
През септември, считан за временен интервал сред лятото и зимата , е най-малка площта на ледената завивка в Северния ледовит океан. Ледът последователно изчезва от юни до септември, а през есента покритите с лед площи още веднъж стартират да нарастват. Но изгубването на ледената завивка през септември забавя връщането на Арктика към зимния режим , а това заплашва тюлените и белите мечки.

В сходство с Парижкото съглашение за климата от 2015 година увеличението на междинните световни температури би трябвало да бъде лимитирано до 1,5 градуса Целзий, с цел да се избегне обвързваният с климатичните промени катастрофичен сюжет.-->
 / iStock/Getty Images
Учени от Австрия, Франция, Англия, Германия и Швейцария неотдавна заключиха, че топенето на безконечната ледена завивка и обвързваното с него изхвърляне на въглероден диоксид в атмосферата ще доведат до неизбежно повишение на температурите над допустимите граници.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР