Учени от университета “Станфорд” създадоха звук, който е толкова силен,

...
Учени от университета “Станфорд” създадоха звук, който е толкова силен,
Коментари Харесай

Учени създадоха толкова силен звук, че кипва и изпарява вода мигновено

Учени от университета “Станфорд” сътвориха тон, който е толкоз мощен, че при контакт с вода я кипва и изпарява незабавно, предадоха международните медии.

Експериментът е извършен в лабораторни условия, като дребни струйки вода са били “ударени” от къси пулсации на рентгенов лазер с високо честотна сила. Когато рентгеновите лъчи ударят водните струйки под микроскоп ясно се вижда, по какъв начин водните молекули изчезват.

Звукът основава и ударна вълна, която се популяризира по водната струйка. Интересното е, че ударната вълна е задоволително мощна с цел да наруши спокойствието на водните молекули, само че в това време е незадоволителна с цел да ги разпадне изцяло. Според учените това значи, че са постигнали оптимално мощният тон, който е вероятен под вода.

Звуковото налягане е 270 децибела – това е повече от звука на излитаща ракета и енергийно се равнява на електричеството от цялостен град концентрирано единствено в една точка.

Подобен тон би бил съдбовен за живи същества. Човешките тъпанчета ще се спукат незабавно и е много евентуално това да се случи и със сърцето и белите дробове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР