Учени от университета на Вирджиния установиха, че определен хранителен режим

...
Учени от университета на Вирджиния установиха, че определен хранителен режим
Коментари Харесай

Диета подмладява биологичната възраст с 11 години

Учени от университета на Вирджиния откриха, че избран хранителен режим може да подмлади човек. Биологичната възраст на дамите може да намалее с 11,1 години, се споделя в заключението на специалистите. Съответната научна обява е оповестена в изданието Aging.
В опита са взели участие шест дами на възраст от 46 до 65 години. 
Изследователите разкрили, че метиловите кафези са ситуирани върху човешката ДНК тук-там, които са от изключително значение за стареенето. След опит, при който субектите съблюдават диета в продължение на осем седмици, гените стартират да работят като по-млади. 
Участниците в изследването консумирали всяка седмица по 300 грама черен дроб и 5-10 кокоши яйца. Всеки ден тяхното меню включвало салати с пресни билки и зелени зеленчуци, горски плодове, розмарин, куркума, чесън, зелен чай, месо, както и цитрусови плодове, ябълки и круши.
Участниците в опита са консумирали най-малко по 2 литра вода дневно, като сред закуската и вечерята е трябвало да минат най-малко 12 часа.
Осем седмици по-късно биологичната възраст на участниците в опита се трансформира приблизително с 4,6 години. Най-добрият резултат демонстрира подмладяване с 11,1 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР