Учени от университета на Вирджиния, САЩ, са установили, че галенето

...
Учени от университета на Вирджиния, САЩ, са установили, че галенето
Коментари Харесай

Учени: Галенето на кучета повишава имунитета

Учени от университета на Вирджиния, Съединени американски щати, са открили, че галенето на кучета оказва помощ за повишение на имунитета, оповестява уеб сайтът на образователното заведение. Авторите са анализирали данните от предходни проучвания и са стигнали до извода, че краткотрайното другарство с кучета въздейства удобно върху положението на човешкия организъм.

Така да вземем за пример равнището на хормона на напрежението кортизол спада при хората единствено за 5-20 минути в компанията на куче. Изследователите също така са отчели повишение на равнището на окситоцина - хормон, който спомага за положителното въодушевление. Това способства за възстановяване на имунитета и здравето на нервната система. Нещо повече, същото се случва и при питомците.

Притежаването на куче е обвързвано и с усъвършенствано сърдечно здраве, нараснала физическа интензивност и по-добро психическо благоденствие. Домашният любим обезпечава компания и източник на неизменност в живота и кара стопаните си да се усещат обичани, настояват учените.

Авторите на актуалното проучване възнамеряват в бъдеще да създадат спомагателни изследвания, с цел да потвърдят заключенията си в по-големи извадки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР