Учени от университета на Виена, Австрия установиха, че жените, които

...
Учени от университета на Виена, Австрия установиха, че жените, които
Коментари Харесай

Ако живеят със свекървите си, жените раждат по-малко

Учени от университета на Виена, Австрия откриха, че дамите, които живеят единствено със съпрузите си, раждат повече деца, в сравнение с тези, които живеят с майките или свекървите си.

Експертите анализирали информацията от 2,5 милиона омъжени дами на възраст от 15 до 34 години от 14 страни. Всички участнички живеят със съпрузите си.

Изследователите разкрили културни разлики. Например, в Съединени американски щати с майката на мъжа си живеели 1,5 % от дамите, а в Ирак - 53 %. Броят на представителките на нежния пол, които живеят с майките си, варира от 0,79 % в Малави до 17 % в Тайланд.

Специалистите мислят, че повода за откритието им може да се корени в репродуктивната конкуренция. Майките, които живеят с дъщерите или синовете си и техните брачни половинки, по предписание са по-млади. За тях съществуват по-важни неща от възпитаването на внуци и сами не са изгубили способността да имат дете. Така младите родители усещат, че не могат да разчитат на помощта на бабите и не основават огромно потомство.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР