Учени от университета на Тел Авив (TAU) в Израел са

...
Учени от университета на Тел Авив (TAU) в Израел са
Коментари Харесай

Ето защо придобиваме тен със закъснение

Учени от университета на Тел Авив (TAU) в Израел са разкрили повода, заради която след излагане на слънце са нужни часове или даже дни, преди да стартира процесът на придобиване на загар , заяви Синхуа.

Резултатите от проучването демонстрират, че първичната реакция на организма след слънчева баня е да даде приоритет на възобновяване на увреждането на ДНК в кожните кафези . Това попречва механизма, виновен за пигментацията на кожата, прочут като придобиване на тен.

Изследователите изясняват, че едвам откакто са поправили генетичната информация по най-хубавия вероятен метод, клетките стартират да създават нараснало количество меланин, който прави кожата по-тъмна. По този метод се обезпечава физическа отбрана за генетичния материал в клетката, предпазвайки я от идващото излагане на радиация.
 слънце загар плаж / iStock/Getty Images
" Това научно изобретение разкрива молекулярен механизъм , който може да послужи като основа за по-нататъшни проучвания. Те на собствен ред могат да доведат до реформаторски лекувания, които ще обезпечат оптималната отбрана на кожата против радиационно увреждане, а в дълготраен проект даже могат да допринесат за попречване на рак на кожата ", споделя водещият създател Кармит Леви от Медицинския факултет на университета на Тел Авив.

Изследването е оповестено в списанието за изследователска дерматология на " Нейчър груп ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР