Учени от университета Лангон в Ню Йорк са открили как

...
Учени от университета Лангон в Ню Йорк са открили как
Коментари Харесай

Записаха мозъчните вълни на хора в клинична смърт

Учени от университета " Лангон " в Ню Йорк са разкрили по какъв начин се усещат хората преди да умрат .

Според проучването сега на гибелта съзнанието на индивида е по-ясно от всеки път и това положение не е като заблуда, а е резултат от това, че човешкият мозък стартира да работи на цялостни обороти, потапяйки умиращия в мемоари и разбори .

Lucid Dying: Patients Recall Death Experiences During CPR - Neuroscience News
— Apeiron (@ApeironMe)
По-специално американските учени означават, че до момента в който умира човешкият мозък е с нараснала интензивност и нараснали индикатори за изясненост на съзнанието. При все това човешкото съзнание, както и някои други биологични функционалности, евентуално не се приключват изцяло с настъпването на гибелта .

Изследователите настояват, че да вземем за пример всеки пети оживял след сърдечен арест разказва в детайли претърпяното, макар че наподобява, че е в безсъзнание

Участниците в опита - 567 мъже и дами, претърпели сърдечен арест - настояват, че до момента в който са били в кома, са имали чувство за обособяване от тялото си и са следили събитията без болежка или стрес. 

Изследователите са съумели да запишат предаваните от мозъците на някои от тях гама, делта, тета, алфа и бета талази.  Така за първи път учените съумяват да запишат прекарването, близо до гибелта.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР