Учени от университета "Джордж Вашингтон" в САЩ са стигнали до

...
Учени от университета "Джордж Вашингтон" в САЩ са стигнали до
Коментари Харесай

Учени: Човекът се е появил случайно


Учени от университета "Джордж Вашингтон " в Съединени американски щати са стигнали до извода, че изменението на климата не е било движеща мощ за еволюцията на индивида, както считат доста експерти. Възникването на античните хора може да е станало изцяло инцидентно, считат те. Статията е оповестена в списание "Палеобиология ", съобщи БГНЕС.

Първите хора са се появили преди 2.5 – 2.8 млн. години, когато е имало пик на видообразуването. Счита се, че това е станало допустимо с помощта на измененията в климата. Тогава са изчезнали едни местообитания и са се появили на други места, при разнообразни условия. Това е предизвикало възникването на нови типове.

Американските учени обаче са създали модел на еволюционното развиване на живота на Земята, като не са присъединили фактора климатични промени. Оказва се, че в процеса на еволюция типове могат а зародят изцяло инцидентно. По мащаби те могат да се преглеждат като сравними с появяването на първите хора.

Изследователите настояват, че по този начин е допустимо да възникне и рода "хомо " без присъединяване на климатични промени. Според тях бъдещи проучвания ще могат да оказват помощ да се схванат точните аргументи за възникването на избрани признаци у индивида, като да вземем за пример огромния мозък.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР