Учени от Цзинанския университет в Китай стигнаха до шокиращи изводи

...
Учени от Цзинанския университет в Китай стигнаха до шокиращи изводи
Коментари Харесай

Учени откриха връзка между месото на скара и рака на кожата

Учени от Цзинанския университет в Китай стигнаха до шокиращи заключения - за индивида месото на скара е обвързвано с риск от гибел, заяви Лайф.

Оказало се, че попадането на съдържащи се в дима рискови субстанции в организма може да провокира разновидности в ДНК и ракови заболявания. При това застрашени са освен чревоугодниците, а и тези, които изпичат месото или се намират покрай скарата.

Специалисти разясниха, че изпичането на месо на скара е обвързвано с формиране на рискови за здравето съединения при горенето на въглища. Попадайки в организма с храната или при дишането, въпросните съединения могат да провокират респираторни инфекции, разновидности в ДНК и ракови заболявания, предава Българска телеграфна агенция.

Заключенията на учените са въз основа на проучване, обхванало 20 доброволци. Те били разграничени на три групи. Първата група била подложена на въздействието на полициклични ароматни въглеводороди през кожата, втората била под въздействието им при попадането им в стомаха, а третата - в белите дробове. След това били взети проби от урината от трите групи.

Както се очаквало, най-голямата щета била обвързвана с попадането на рисковите съединения в организма с храната. На второ място било въздействието през кожата. Но и при дишането човешкият организъм гълтам доста отрови. Затова даже наличието покрай скара, на която се изпича месо, може да е доста рисково за здравето.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР